De kracht van hypnose (+ allereerste winactie!)

Tegenwoordig heeft iedereen het druk. Vraag een willekeurig persoon hoe het gaat en hoogstwaarschijnlijk is het antwoord ‘druk’. Dat is geeneens een passend antwoord op de vraag maar wordt desondanks alom geaccepteerd. Ik doe het ook hoor (dat zal ik niet ontkennen) zelfs op de momenten dat het eigenlijk wel meevalt. Het is toch een kwestie van mee willen doen, denk ik. Dát, of het gebrek aan interesse in een eerlijk en oprecht antwoord op de vraag want als men het druk heeft dan is er ook geen tijd om verder uit te wijden. Als het goed of slecht gaat met iemand voelt men zich een beetje verplicht om daarop door te gaan want ja, zo hoort dat nu eenmaal en dan gaan we weer gebukt onder de sociale druk. Wat een zwaar leven hebben wij hé? Men zou er zowaar gestrest van raken…

Rust
Alle sarcasme en grapjes terzijde: veel van ons nemen best veel hooi op de vork. Sommige omdat ze het fijn vinden, anderen omdat ze het gevoel hebben dat het moet. Desalniettemin staan we dagelijks onder een immense hoeveelheid druk om aan allerlei verwachtingen te voldoen. Deze verwachtingen leggen wij onszelf op, wederom omdat wij denken dat wij van alles moeten vinden of moeten kunnen, of moeten doen, en daarnaast leggen werkgevers en sociale contacten (zowel offline als online) er nog een schepje bovenop. Oh, en ondertussen wordt er wel verwacht dat we alles ook leuk vinden en met onwijs veel plezier blijven doen. Ja, dááág. Om het even op mezelf te betrekken: ik vind dat ik best lang op mijn tenen kan lopen en tot op m’n tandvlees door ga als dat nodig is, maar als het moment daar is dat op écht op is, dan is het ook gewoon klaar. Dikke doei, denk ik dan. Natuurlijk zeg ik dit niet hardop en leg ik niet letterlijk het bijltje erbij neer, maar ik maak dan wel even pas op de plaats. Meestal als ik dit punt bereik, ben ik éigenlijk al te ver gegaan en zit mijn hoofd zo vol dat er gevoelsmatig niets meer bij past. Op dat soort momenten ben ik toe aan rust en heb ik veel baat bij hypnose. Zie het maar als een ontspanningsmethode voor het (onder)bewustzijn.

Zweverig
Over mijn ervaring met hypnose en specifiek met hypnobirthing heb ik al geschreven (klik hier), maar ik voel de druk (zie je, daar ga ik al) om nogmaals aan te geven dat het allesbehalve zweverig is. Voor velen is het misschien onbekend terrein omdat ze er zelf nog niet mee in aanraking zijn geweest en is hun mening enkel gebaseerd op het beeld dat zij hebben gevormd bij het woord of door het zien van tv-shows. Je gaat echt niet de kamer door tokkelen als een kip, geloof me. Dat is show-hypnose en dat valt onder een heel andere categorie. Ik weet niet welke woorden ik kan gebruiken om duidelijk te maken hoe fijn hypnose kan zijn. Het is meer een kwestie van ervaren. Zeker nu, in deze tijd van non-stop doorgaan, 24/7 beschikbaar zijn en geen nee durven zeggen uit angst om kansen te missen, zou het af en toe toch fijn zijn om even tot rust te komen. Zowel lichamelijk als geestelijk. Met een goede hypnose sla je die twee vliegen in één klap (over efficiëntie gesproken) en omdat ik iedereen deze ervaring gun, heb ik iets voor jullie geregeld. Ik bevind mij in de luxepositie dat mijn hypnotiseur dichtbij woont én een zeer vriendelijk tarief hanteert (niet alleen voor mij). In overleg met haar heb ik een winactie bedacht. Als jij geïnteresseerd bent in hypnose en open staat voor de ervaring van mentale rust, lees dan vooral door!

Ik mag een hypnose-sessie ter waarde van €55,00 weggeven! Er zijn geen specifieke eisen waar je aan hoeft te voldoen, simpelweg ‘mens zijn’ is meer dan voldoende. Of als jij zwanger bent en twijfelt over hypnobirthing dan is een gewone sessie wellicht een leuke introductie om ermee bekend te raken. Wat moet je doen om kans te maken? Als jij kans wilt maken of als jij de hypnose-sessie voor iemand anders wilt winnen, zorg er dan voor dat je mij volgt op Instagram en laat vóór donderdag 24 mei een reactie achter op dit artikel met een kleine onderbouwing waarom je zou willen winnen. Dan maak ik over een week (op vrijdag) hier, op de site, de winnaar bekend!

Kleine lettertjes: de hypnose-sessie wordt gegeven door Kirsten Beintema en ik zal de winnaar met haar in contact brengen voor het maken van een afspraak. De sessie zal in haar thuispraktijk worden gegeven en zal ongeveer een uur duren. Voor meer informatie over Kirsten, hypnose mogelijkheden en prijzen verwijs ik je naar de contact gegevens op www.impressionart.nl. De winnaar wordt middels blinde trekking gekozen. 

4 Reacties

 1. Marretje
  20 mei 2018 / 17:06

  Wat een leuke actie zus!!!

 2. Kirsten
  22 mei 2018 / 14:17

  fijn dat jij die stap naar hypnose wel heb durven maken, er is namelijk niks engs of zweverigs aan. Er gebeurt niets wat je niet wil.
  Hypnose is een hele mooie manier om, vanuit een diepe lichamelijke en diepe geestelijke ontspanning, de inhoud van de “negatieve laatjes” in je onderbewustzijn op te schonen.
  en kan voor onnoemelijk veel problemen een oplossing zijn, van angsten (spinnen, vliegangst, scheidings- of bindingsangst, benoem het maar) tot stress, willen afvallen, stoppen met roken of nagelbijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.