Het derde trimester is aangebroken

Jongens, het is bijna niet te bevatten maar het laatste trimester van mijn tweede zwangerschap is ingegaan. Ongelofelijk! Ik ben me er al maandenlang van bewust dat de tijd voorbijvliegt en ja, dat zeg ik regelmatig maar in dit geval is het ook écht zo. Het is natuurlijk niet ‘opeens’ dat ik 28 weken zwanger ben maar de weken zijn me toch een partijtje snel gegaan. Niet normaal, zeg maar. Afgelopen week kwam dus ook het besef dat het wel tijd wordt voor actie, met de voorbereidingen voor de komst van de baby maar ook in het algemeen met alle lijstjes van alles wat in en rond het huis nog ‘moet’ gebeuren. Oké, ‘moeten’ is een groot woord en de helft is heus niet noodzakelijk maar het maakt mij wel blij al zouden bepaalde dingen eindelijk eens van het lijstje afgestreept kunnen worden…

Badkamer
Het project ‘badkamer’ is in de week van 15 oktober van start gegaan en wij hebben dit – gelukkig – kunnen uitbesteden aan professionele vaklui. Dit met het idee om te voorkomen dat het onnodig lang zou duren én om ervoor te zorgen dat het ook goed gebeurt. Nu zijn Danny en ik wel een beetje handig en voor simpel kluswerk draaien wij ons hand niet om, maar dit ging ons toch íets te ver. Helaas zijn er door een misverstand te weinig wandtegels geleverd, waardoor het project eigenlijk meteen al vertraging opliep. Beetje jammer maar niet onoverkomelijk en gelukkig was er voor de mannen nog genoeg ander werk te doen. Het einde is nu bijna in zicht (de ontbrekende wandtegels zijn binnen, yes!) maar zo zijn we dus wel opeens 4 weken verder. Het is ook een besefmomentje dat een badkamer onwijs luxe is (ongeacht hoe luxe hij daadwerkelijk is), dat thuis douchen toch het allerfijnst is (ondanks dat wij héél dankbaar zijn dat wij momenteel bij anderen terecht kunnen) en dat een toilet op de bovenverdieping toch lichtelijk onmisbaar is voor deze zwangere moeke.

Relaxter
Nu deze zwangerschap al lekker opschiet, kan ik het niet laten om af en toe de vergelijking te maken met de vorige. Toen ik twee jaar geleden in verwachting was van Benthe was alles nieuw en spannend. Ik had destijds niet het idee dat ik er overdreven veel mee bezig was maar het was voor een heleboel dingen de eerste keer en ik ben nu eenmaal graag goed voorbereid. Als ik dat vergelijk met de huidige situatie dan ben ik nu een stuk relaxter, simpelweg lakser of te veel afgeleid door onze alledaagse dingen. Om te voorkomen dat we straks op het laatste moment opeens denken ‘oh ja…’ heb ik voor mezelf een aantal dingen op papier gezet waarvan ik vind dat ze eerdaags gedaan moeten worden. Zo zijn de geboortekaartjes gekozen en is de proefdruk al binnen. Ook ben ik begonnen met het beluisteren van de cd ter voorbereiding van de hypnobirthing, wat mij de vorige keer heel goed bevallen is (ja, ik maak ‘m gewoon) en waarvan ik hoop dat het mij deze keer weer gaat helpen. De babykleertjes van Benthe zijn uitgezocht, gesorteerd en netjes opgeruimd zodat wij ze straks makkelijk kunnen pakken. Kleine projecten maar ik moet ergens beginnen. Als deze baby besluit het wel welletjes te vinden rond hetzelfde termijn als Benthe, dan heb ik welgeteld 10 weken om alles af te ronden en aangezien het nu wel duidelijk is hoe snel de laatste 28 weken zijn gegaan… Tijd voor actie dus!

Ik hoop de komende tijd wat vaker een momentje te vinden waarop ik de laptop op schoot kan nemen en mijn gedachten te verwoorden. Geloof me: er zijn onwijs veel dingen waar ik nog over wil schrijven. Het lukt me helaas niet om alles dusdanig lekker op papier te krijgen dat het voor jullie ook een leuk of zinnig verhaal is om te lezen. Daar moet ik dus nog even aan werken maar ik ben ervan overtuigd dat het goed komt. Wat je zoal kan verwachten? Mijn ervaring met ovulatietesten, zwangerschapstesten, voorbereidingen voor de komst van de baby, hoe het met Benthe gaat en hoe wij haar bij de zwangerschap betrekken, persoonlijke updates en meer van dat soort. Van alles en nog wat dus. Kom gerust af en toe even terug op de site om te kijken of er al wat nieuws staat of volg mij op Instagram, waar ik altijd een update plaats zodra er iets online staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.