Een nieuw begin

Het is weer tijd voor iets anders. Iets waar ik al maanden (ahum, jaren) mee in mijn hoofd loop maar niet tot uiting kan brengen. Ik draag ze bij me, iedere dag. Nieuwe inzichten, ideeën en persoonlijke ervaringen die ik zo graag met jullie wil delen. Er is een stukje bewustzijn dat ik bij jullie wil zaaien. Misschien is er een onderdrukte stem die ik kan laten ontwaken. Een klein vlammetje dat diep van binnen brandt die ik langzaam kan aanwakkeren. Er is, hoe dan ook, een pad van persoonlijke groei die ik kan laten zien en geloof mij: die wil graag bewandeld worden. De welbekende hoe en waarom houden mij tegen. Want wie zit er nu eigenlijk te wachten op wat ik te vertellen heb?

Onzekerheid is al jaren een door mij veelgebruikt excuus. Mijn onzekerheid is groot en solide dus ik kan me er moeiteloos achter verschuilen. Niemand die mij ziet. Het is een stukje garantie, wetende dat die oude vertrouwde onzekerheid er altijd voor me is. Fijn. Anderzijds is het triest dat ik deze dekmantel tot in den treuren gebruik en tegelijkertijd constant mijn beklag doe dat ik niets van de grond krijg. Gevalletje van de één doet het een stuk beter zonder de ander. Maar de drempel om over mijn onzekerheid heen te klimmen is hoog. Het maakt mij kwetsbaar om aan de voorkant van die deur te gaan staan. Gevoelsmatig word ik een open doel voor allerlei soorten commentaar. Om over kritiek nog maar te zwijgen.

Recentelijk ben ik begonnen in een boek dat mij aan het denken heeft gezet. Ik ga goed op boeken die mij aan het denken zetten. Denken is iets wat ik gewoon heel graag doe. Betekent overigens niet dat ik er goed in ben, hoor. Maar ik doe het wel graag. Net zoals lezen, dat vind ik ook leuk om te doen. Dus het boek waar ik onlangs aan begonnen ben is een goede. Het zette mij aan het denken en confronteerde mij met een stukje bewustzijn dat ik heel lang heel ver weg heb gestopt. Dé reden waarom ik vol enthousiasme aan allerlei projecten begin maar altijd vroegtijdig tot een abrupt einde breng. Ik ben niet bang om te stoppen. Afhaken is iets dat ik niet vrees. Een project afronden of een missie volbrengen daarentegen… het idee alleen al geeft mij kriebels. Uit angst om te falen, ja. Maar wat dacht je van angst om te slagen? Wat als ik het, als bij een Godswonder, voor elkaar krijg een succesvolle website te creëren, content schrijf die graag wordt gelezen, bezoekersaantallen binnenhaal waar ik jarenlang niet eens van durfde te dromen? Wat dan? Dan schiet ik spontaan in de blinde paniek. En nee, dat is geen grapje.

Voor iemand die niet graag gezien wordt, heb ik grote dromen. Groot dromen is ook zo’n ding dat ik graag doe. Jackpot van miljoenen winnen, een bestseller schrijven, een groot gezin stichten. Om er een paar te noemen. Sinds de geboorte van mijn eerste site, in 2005, droomde ik van een blog dat lekker liep. Lezers die terugkwamen om meer van mijn schrijfsels te lezen. Meer bezoekers, goede content en uiteindelijk een manier om geld te verdienen. Hoewel (persoonlijke) blogs in de daaropvolgende jaren als paddenstoelen uit de grond schoten, leek het alsof ik vastgeplakt zat op diezelfde grond. Overal om mij heen zag ik het gebeuren: bloggers die hun dromen uit lieten komen. Door hard werken, zeker weten. Dat was het eerste knelpunt: zoveel energie stak ik er niet in. Na een vliegende start kakte het bij mij vrij snel net zo hard weer in door gebrek aan inspiratie, motivatie maar vooral door een ernstig tekort aan moed. Ik durfde niet door te zetten omdat dat zou betekenen dat ik mezelf moest laten zien. Dat durfde ik niet als 17-jarige in 2005 en zelfs nu, als 31-jarige, vind ik het nog steeds rete-spannend. Maar als ik wil bereiken wat ik voor ogen heb dan zal ik wel moeten. Daarom is het tijd voor een nieuw begin. Ongefilterd en oprecht. Imperfect tot in de puntjes. Ik ga hetgeen doen waarvan ik denk dat ik er goed aan doe en dat is anderen, jullie, helpen. Noem mij maar een bewustzijn-kweker. En ik ga voor niets minder dan een succesvolle oogst.

Lenneke

Lenneke (1988) is de bloggende moeder op deze site. Mama van een dochter (2) en een zoon (0) en altijd druk in de weer. Ze heeft van jongs af aan een passie voor schrijven, is op een missie haar gedachtegang leuk te verwoorden en hoopt met haar ervaring op het gebied van persoonlijke groei anderen te helpen.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

4   23
7   27
6   20
1   13
5   14