Een teken van leven

Sorry, deze afbeelding kan geladen worden

Joehoe! Ik leef nog hoor. Na mijn laatste bericht op 23 mei is er best veel gebeurd want de dag erna kreeg ik de bevestiging dat ik zwanger ben. Yessss! Wij verwachten ons tweede wonder en Benthe wordt grote zus! De blijdschap is immens, dat lijkt mij duidelijk. Na mijn eerdere persoonlijke update over onze kinderwens is dit natuurlijk veel fijner nieuws om te delen. Ondanks dat ik me eigenlijk prima voel en weinig last heb van kwaaltjes (even afkloppen…) had ik een ernstig gebrek aan inspiratie om te schrijven. Dat terwijl er van alles gaande was en er genoeg onderwerpen aan bod kwamen waar ik over kon schrijven, kreeg ik mezelf er simpelweg niet toe gezet. In dat geval kan ik het dan maar beter niet doen, vandaar het gebrek aan nieuwe berichten de afgelopen maanden. Ik wil iedereen bedanken die, ondanks de radiostilte, toch regelmatig de site bezocht om te kijken of er al een teken van leven was. Maar goed: hier ben ik weer!

Update: zwanger!
Ondertussen ben ik 16 weken in verwachting van ons tweede kindje en ik verbaas me erover hoe snel het allemaal gaat. Tijdens de zwangerschap van Benthe kon de tijd mij niet snel genoeg gaan en leken de weken voorbij te kruipen. Dat is nu zeker niet het geval! Eigenlijk gaat het me een beetje te snel. Benthe is deze week ‘al’ 20 maanden bij ons en met iedere week die deze zwangerschap vordert, kruipt ook haar tweede verjaardag dichterbij. Nu is dat pas over 4 maanden maar hallo, de afgelopen 20 maanden zijn ook voorbij gevlogen!

Natuurlijk is het onvermijdelijk dat ik deze zwangerschap vergelijk met de eerste en eerlijk gezegd: ze verschillen niet zoveel van elkaar. De vermoeidheid hakt er weer flink in maar ik ben tegenwoordig heel goed in ‘de boel de boel laten’ en kruip lekker in bed als Benthe haar tuk doet. Ook ben ik wel misselijk maar doe niet aan overgeven, hierdoor loop ik af en toe zonder reden in het luchtledige te kokhalzen (dat is geen gezicht én geen gehoor, heeft Danny zelfs toegegeven). Niet zo charmant maar als ik ervoor zorg dat ik regelmatig eet en drink, valt het wel mee. Voor de rest heb ik in het begin wat last gehad van mijn buik omdat mijn darmen het er niet mee eens waren dat ze weer ruimte moesten maken voor mijn groeiende baarmoeder. Ondertussen hebben mijn organen hun plekje gevonden en is de rust wedergekeerd. Dat is totdat de bewegingen van de baby écht voelbaar worden! Net zoals de vorige keer heb ik het voor ’t eerst gevoeld in de 16e week. Nu zijn dit zeker geen bewegingen te noemen want het zijn meer borreltjes en golfjes, maar het begin is er. Ik ben heel benieuwd of deze baby ook zo’n druktemaker is…

Zo, dit was wel even nodig hé? Een teken van leven, een blij bericht en een korte update van de huidige stand van zaken. Ik ga geen beloftes doen over wanneer ik weer wat online zet of hoe vaak ik voortaan een stukje zal publiceren, aangezien ik vooraf niet weet hoeveel inspiratie of energie ik de komende tijd heb. In ieder geval wil ik je vandaag bedanken voor het lezen en het bezoeken van de site. Hopelijk tot snel!

4 Reacties

 1. Kirsten
  13 augustus 2018 / 22:44

  Gefeliciteerd met dit prachtige nieuws!

 2. Marainne
  13 augustus 2018 / 23:23

  Ja wat een geweldig nieuws! En ja: je tweede zwangerschap gaat veeeel sneller omdat er al zo’n kleine purf rondloopt. Geniet ervan!

  • 14 augustus 2018 / 06:13

   Benthe houdt me lekker bezig, inderdaad. Ze heeft nu wel een leuke leeftijd hoor, met alle ontwikkelingen en nieuwe kunstjes die ze opeens allemaal kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.