Fijne feestdagen!

Nou, we hebben het bíjna gehad hoor. Morgen is het eindelijk Eerste Kerstdag en worden de resultaten van alle voorbereidingen zichtbaar. Tassen met cadeautjes en handen vol met een hoeveelheid eten waar we tot Pasen genoeg aan hebben. Tekortkomen doen we zeker niet en gezien de drukte bij de supermarkten de afgelopen dagen zal er bij veel families genoeg op tafel staan. Danny en ik hebben gisteravond lekker burgerlijk, heel bescheiden gegourmet en alsnog heb ik mijn portie vlees wel weer gehad voor de komende weken. En dan moet ik nog twee dagen! Hellup.

Kledingkeuzestress
Een mooi woord voor galgje. Maar man, wat een gedoe zeg. Natuurlijk wil ik er leuk uitzien maar comfort vind ik ook belangrijk want naderhand koffie, thee en borrelen met een broek die in m’n pens snijdt is gewoon niet te doen. Geloof me. Ervaring met knellende broeken en een opgezette buik door een spastische darm heb ik, helaas, in overvloed. Meestal is het ook nog eens bloedheet in huis dus daar houden we maar rekening mee, dit om te voorkomen dat we tonnetjerond, ingesnoerd als een rollade én oververhit thuiskomen. Dus waar worden concessies gemaakt? Comfort, temperatuur of er écht leuk uitzien? Er leuk uitzien blijf ik objectief vinden want wat ik leuk vind valt bij een ander misschien niet in de smaak… Keuzes, keuzes. Nou, tegen de tijd dat dit online staat heb ik vast wel iets gevonden wat leuk staat én lekker zit maar ik ben blij dat dit niet iedere keer hoeft als ik bij (schoon)familie op bezoek ga.

Tv-avondje
Vroeger vond ik dat het leukste aan de Kerstvakantie: alle films die op tv kwamen! De eerste film van de Sissi trilogie (Net5), The Sound of Music (Net5), Home Alone (SBS6), The Polar Express (SBS9), Elf (SBS9) … Noem ze maar op! Vanavond kunnen we weer in onze joggingbroek op de bank ploffen en onderuitgezakt de ene film na de ander kijken. Ongegeneerd janken bij All You Need Is Love (RTL4) is natuurlijk, net als ieder jaar, een optie. Een paar jaar geleden deed ik dat met plezier maar tegenwoordig kijk ik toch liever een film, bij voorkeur eentje waarbij het verstand op nul kan. Een niets-aan-de-hand avondje thuis, een moment van rust tussen de drukte van alle afspraken met familie.

Dit wordt onze tweede Kerst met Benthe. Vorig jaar was ons mini-meisje 9 dagen oud en stond ik stijf van de paracetamol en antibiotica vanwege de borstontsteking(en). We bleven daarom met z’n drietjes thuis en hebben mega relaxte Kerstdagen gehad. Het was zelfs zó karig dat ons kerstdiner bestond uit een droog kipfiletje met appelmoes en patatjes uit de oven. Eten was toen de prioriteit niet, zeg maar. Ik kijk uit naar nog heel veel Kerstdagen met ons gezinnetje, hoe relaxed, druk, stressvol of doodnormaal ze ook zullen zijn.

Hoe spendeer jij de komende dagen? Met familie, vrienden en eten in overvloed? Hoe je het ook viert, ik wens je oprecht hele fijne feestdagen!

PS. Het outfitje van Benthe hangt trouwens al weken klaar!

3 Reacties

 1. Kirsten
  24 december 2017 / 21:53

  Hele fijne feestdagen gewenst, lach, geniet, ontspan,haal diep adem en heb lief!
  Weer heel leuk geschreven.

  • Lenneke
   26 december 2017 / 22:23

   Bedankt voor jouw reactie, Kirsten! Het waren hele fijne feestdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.