Gebruiken van gebruikte spullen

Sorry, deze afbeelding kan geladen worden

In de eerste instantie ging onze voorkeur uit naar nieuw. Alles wat wij voor de baby zouden kopen, moest nieuw zijn. Omdat het prijskaartje dat aan de babyuitzet hangt kan variëren, afhankelijk van wat jij er zelf van maakt, besloten wij een budget te maken en een lijstje van wat wij dachten nodig te hebben. De eerste fout die wij vrijwel meteen maakten was settelen voor een goedkope kinderwagen van een redelijk onbekend merk. Dom. Dom. Dom! Volgens mij hebben wij er alsnog 300 euro voor betaald en ‘m maar een paar keer gebruikt. Uiteindelijk hebben wij de desbetreffende kinderwagen en toebehoren op Marktplaats gezet en er toch nog 100 euro voor gevangen. Een verlies van 200 euro, ja. Maar op diezelfde Marktplaats hebben wij voor 75 euro een andere kinderwagen gescoord en die gebruiken we ondertussen al bijna een jaar met veel plezier. Al doende leert men, denk ik dan maar.

Viezig
Om eerlijk te zijn: Danny en ik zijn nogal pietluttig wat betreft het gebruiken van gebruikte spullen. We zijn er een beetje vies van. Dat onze voorkeur uitging voor nieuw was dus zeker niet vreemd en omdat wij graag bewust met geld om gaan, werd het vinden van nieuw én betaalbaar een sport. Een kinderwagen van 1000 euro is simpelweg niet aan ons besteed, hoewel sommige wagens echt om bij te kwijlen zijn hoor! Maar de wagen (inclusief reiswieg) die wij op Marktplaats vonden is van Mutsy en bevalt prima. Na het ophalen heb ik de bekleding meteen in de wasmachine gegooid en het frame (en alles waar ik bij kon) flink met Dettol geboend. Deze methode heb ik toegepast op alles wat wij via Marktplaats in huis hebben gehaald: Dettollen tot ik een ons weeg. Ja, het blijven gebruikte spullen maar alsnog voelt (en ruikt) het een stuk schoner en frisser. Ik ga ervan uit dat iedereen die bij ons spullen koopt via Marktplaats ze ook eerst reinigt, al is het maar om het meteen meer ‘eigen’ te maken.

Gescoord
Vorig jaar had ik het flink op m’n heupen en werd in een korte periode zo’n beetje alles dat los en vast zat, op Marktplaats gezet. Weg ermee! Danny werd gewaarschuwd want ook hij zou zonder pardon online komen tegen elk aannemelijk bod. De enige die zonder twijfel mocht blijven, was Benthe: dat lijkt me logisch. Van al het overige werden foto’s gemaakt en pakkende verkoopteksten verzonnen in de hoop dat iemand ervoor zou vallen. En zowaar: het leverde niet alleen ruimte in de kast op maar ook nog bijna honderd euro (in totaal). Aangezien geld moet rollen heb ik, behalve de kinderwagen, nog een paar dingen op Marktplaats gescoord. Zo heb ik voor weliswaar tweeëneenhalve euro een Bambino badring gescoord. Dit was een gerichte zoekopdracht omdat Benthe opeens badderen verkoos boven douchen en zo’n zitje dan heel handig is. Ook heb ik voor 10 euro een Maxi-Cosi autostoel gekocht voor in Danny’s auto én om te gebruiken in de vrachtwagen. Zo kunnen we weer eens met hem mee als hij een ritje in de buurt heeft. En een paar weken geleden waren wij op een kinderverjaardag en zag ik Benthe heerlijk spelen met de Zoef Zoef dieren die daar stonden. Ik vind dat speelgoed in de winkel toch best prijzig (zeker omdat ik niet één diertje wil kopen maar het liefst een setje waar ze wat mee kan) en daarom struinde ik opnieuw Marktplaats af. Al snel vond ik een set van drie Zoef Zoef dieren én de Avonturenpaden voor 15 euro. Alleen die paden zijn nieuw al 18 euro! Een goede vondst, al zeg ik het zelf. Wederom werd alles wat we ophaalden eerst gewassen, uitgezogen en flink in de Dettol gezet, zo ga ik nu eenmaal te werk…

Wat zijn jouw ervaringen met kopen en verkopen op Marktplaats? Hoe denk jij over het in huis halen van gebruikte spullen?

1 Reactie

  1. Marretje
    21 april 2018 / 20:51

    Ik heb helaas niet zulke goede ervaringen met kopen op marktplaats. Het is al diverse keren voorgekomen dat ik super blij iets gekocht dacht te hebben maar waar mijn vriend en mijn ouders van zeiden dat ik eerst beter had moeten kijken… maar ik ben dol op struinen in de kringloop winkels en kan niet wachten tot het volgende week koningsdag Is, want met 2e (of 3e of 4e) hands is helemaal niks mis op zich!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.