Groot nieuws: de verwezenlijking van een droom

Volgens mij heb ik het ondertussen al zo vaak gezegd dat het vrij duidelijk is: moeder worden was mijn grootste wens. En ís nog steeds een grote wens want ik zou graag moeder zijn van meerdere kindjes. Het fijne aan het hebben van wensen is dat ze heel persoonlijk zijn. Het komt helaas te vaak voor dat we (bewust of onbewust) de wensen van anderen kapot maken door het idee belachelijk te maken of de desbetreffende persoon uit te lachen omdat we het zelf niet snappen. Stom! Waarschijnlijk moet ik hierbij mijn hand in eigen boezem steken want ook ik heb vast wel een keer iemand het gevoel gegeven dat zijn of haar wens raar, apart of onrealistisch was. Sorry! Het is he-le-maal niet aan mij om de wensen of dromen van een ander kapot te maken. Daarbij: ik heb het al jarenlang veel te druk met het bagatelliseren van mijn eigen dromen…

Dertig
Oké, dat ik moeder wilde worden stond buiten kijf. Het liefst voor mijn 30ste en dat is gelukt. Mijn uitgebreidere wens was dat ik voor m’n 30ste moeder wilde zijn van twee kindjes (op z’n minst) maar dat gaat helaas niet meer lukken. Over een half jaartje bereik ik namelijk de desbetreffende mijlpaal dus ik red het niet om een tweede kindje ter wereld brengen vóór die tijd. Ik heb echter wel nog 6 maanden om zwanger te raken van een tweede kindje vóór mijn 30ste verjaardag… (Ja, ik krijg dat positief denken al aardig onder de knie!) Maar goed, de mijlpaal van de grote 3-0 heb ik als uitgangspunt gebruikt voor meerdere wensen. Zo wil ik ook graag een boek schrijven én uitbrengen (indien nodig in eigen beheer) voordat ik jarig ben dit jaar. Ja lieve mensen, er moet hooi op die vork liggen hoor. Het liefst zo veel mogelijk!

Het project
Al zo lang ik me kan herinneren ben ik met schrijven bezig geweest en altijd heb ik de droom gehad om iets écht goeds te schrijven en te publiceren. In een zomervakantie heb ik ooit een verhaal geschreven en zelfs opgestuurd naar een uitgeverij. Helaas heb ik nooit iets met hun feedback gedaan, ondanks dat het niet eens zo negatief was. Zonde! Ja, ik weet het. Máár… ik heb nu iets veel leukers geschreven. Iets waar ik dusdanig enthousiast over ben dat ik er ook echt wat mee ga doen. Benthe is mijn drijfveer voor dat project, net als voor deze site. Het betreft namelijk een kinderboek in dichtvorm en de reacties tot dusver zijn positief. Maar ja, een leuk kinderboek is niets zonder illustraties dus heb ik vorige week de stoute schoenen aangetrokken en ben ik het internet opgedoken, op zoek naar een illustrator. En, tromgeroffel, die heb ik gevonden! Ik ben zó enthousiast. Uiteraard moet er overlegd worden over de prijs en hoe ik het in m’n hoofd heb zitten maar het begin is er. Zo leuk!

Als bloggende moeder zijn (aanstaande) moeders mijn doelgroep en daarom wil ik dit heugelijke nieuws met jullie delen, om meerdere redenen. Allereerst om te laten zien dat er geen limiet zit op het aantal wensen of dromen die je hebt. Ten tweede omdat ik het superspannend vind om dit te delen (kwestie van faalangst) maar het toch doe in de hoop een andere moeder te motiveren óók haar dromen na te jagen, ondanks dat het best eng is. En als laatste, maar niet geheel onbelangrijk, omdat ik jullie nieuwsgierig wil maken en wil uitnodigen om mee te gaan op de weg naar het eindproduct. Deze reis duurt hooguit een half jaar want ik ben in augustus jarig. En je voelt de winacties al aankomen, toch?

Welke dromen heb jij onlangs uit zien komen? Wat is jouw drijfveer of kracht om er voor te gaan?

2 Reacties

 1. 18 februari 2018 / 22:13

  Haha dit is eng! Ik word donderdag 30 en heb gisteren een vergelijkbare blog geschreven. Wat ontzettend gaaf dat je droom dichterbij komt! Ik ben benieuwd naar het boek en naar je verhalen!

  • Lenneke
   20 februari 2018 / 23:13

   Bedankt voor je reactie, Marieke! En alvast gefeliciteerd met je verjaardag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.