Er is hard gewerkt!

Wat een heerlijk weer de afgelopen dagen. Lente is toch wel veruit mijn favoriete seizoen! De dagen worden langer, het wordt lekker(der) weer en in de weides dartelen jonge dieren door en over elkaar heen. Ik ben er dol op! Samen met Benthe een stuk fietsen of ’s avonds voor het slapen nog even een rondje om het blok wandelen, het kan opeens allemaal. En laat ik eerlijk zijn: Benthe is een écht buitenmens. Als we ’s morgens de trap afkomen begint ze al druk te wijzen en te gillen om d’r jas. Meid, het is kwart over zeven. Wat denk je zelf? Ja moeders, wat denk jíj dan? Het is afgelopen week voorgekomen dat wij vóór 08:30 in de achtertuin al staan te gieren van de pret. Dusssss.

Het is gelukt!
Pff, het had nogal wat voeten in aarde maar het is gelukt: er ligt gras in de tuin. Een project waar wij vorig jaar aan begonnen maar stiekem behoorlijk tegenop zagen. Hierdoor waren wij dus nooit onwijs gemotiveerd om er vaart achter te zetten. Er moest zoveel gebeuren dat het project ‘tuin’ een eigen to-do lijst had op de to-do lijst van de lopende projecten. Mede door deze valse start hebben wij afgelopen winter met een lichtelijk deprimerende achtertuin gezeten die voornamelijk bestond uit een xx-aantal vierkante meter zand. Gelukkig werden de ramen op een gegeven moment zo vies dat we het bijna niet meer zagen (en genoot ik van het excuus om de ramen niet te lappen, het had immers weinig zin). Maar we wisten dat het er toch van moest komen en zeker nu blijkt dat onze boef verschrikkelijk graag buiten is, werd het tijd voor actie. Benthe en ik hebben afgelopen week bij Intratuin het kunstgras gekocht en het opgespaarde grofvuil naar de milieustraat gebracht. Danny nam het regelen van het ophoogzand voor zijn rekening en hoewel hij zaterdag eerst nog heeft gewerkt, stond hij zich ’s middags het schompes te scheppen in de tuin. De hulptroepen (in dit geval: mijn ouders) kwamen ook langs en met z’n allen hadden we het uiteindelijk best snel voor elkaar. Dat moest natuurlijk gevierd worden met een vette hap! Dáág dieet, morgen neem ik je wel weer serieus. Omdat we ons een beetje hebben verkeken op de hoeveelheid zand die nodig is, is het nog niet helemaal af máár het gras ligt en – niet geheel onbelangrijk – er kan op gespeelt worden. Uiteraard nam Benthe het testen voor haar rekening en werd voor ons bevestigd waarom we dit project zo nodig moesten aanpakken. Ze genoot ervan! Lekker rennen, zitten, rollen… alles aan de hand. Het project is voor 75% afgerond maar de missie is 100% geslaagd!

Lekker nep
Hoewel Danny en ik ons hand niet omdraaien voor wat werk in of rond het huis, hebben wij toch besloten de tuin onderhoudsvriendelijk te houden. Met in ons achterhoofd natuurlijk de prioriteit dat Benthe er fijn én veilig in kan spelen. Ik ben opgegroeid in een familie van natuurliefhebbers en weet niet beter dat een achtertuin groen hoort te zijn. Het aanzicht van bloemen, planten en vogels in de tuin maakt mij blij. Nu zal het kunstgras weinig doen voor de fauna maar het ziet er zeker wel fris, strak en groen uit. Het was ook een bewuste keuze om voor kunstgras te gaan want ik geloof niet dat het aan mij besteed is om een lap gras te onderhouden. Ik heb er totaal geen verstand van en ben er gewoon te lui voor. Eerlijk is eerlijk, toch? Het kunstgras dat er nu ligt kan ik makkelijk even bezemen en dan ziet het er weer uit als nieuw. Goed geregeld, denk ik dan. Enig nadeel is dat er op dit gras geen konijntjes (of geitjes) mogen spelen dus wat dat betreft is het nu 1-0 voor Danny aangezien hij argumenten verzamelt om geen dieren in huis te halen. Jammer voor hem dat Benthe ook blij wordt van diertjes en momenteel alles ‘aaaaaai’ is. Ik voorspel een stand van 2 tegen 1 als het erop aan komt… Maar goed, dat is van latere zorg. Ik heb er nogal een handje van om constant door te gaan dus laat ons eerst dit project afronden voordat we aan nieuwe beginnen. We hebben voor de komende maanden in ieder geval een heerlijk plekje gecreëerd waar volop gespeelt en uitgerust kan worden. Laat de mooiste tijd van het jaar maar komen!

Hoe ziet jouw tuin eruit? Hebben jullie de tuin veranderd na de komst van je kind(eren)?

2 Reacties

 1. Marretje
  10 april 2018 / 09:27

  Zoo jammer dat onze vrije dagen net anders zijn… anders wist ik wel in welke tuin vito & ik de zonnige dagen doorbrachten, wat is er nou leuker dan lekker spelen met je grote nicht op het gras 🙂
  Veel plezier in jullie mooie tuin, we komen echt snel kijken!

  • 16 april 2018 / 22:51

   Ja, dat is inderdaad jammer maar er komen binnenkort ook wat feestdagen aan dus misschien valt er iets te combineren? Afgelopen weekend heeft Vito toch heel even op het gras (en met z’n nichtje) kunnen spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.