Ik moet er vaart achter zetten

Het zal niet als een complete verrassing komen dat ik dol ben op het maken, bijhouden en afstrepen van lijstjes. Voor de meest onzinnige dingen maak ik ze, dat geef ik eerlijk toe. Nu mijn verjaardag gestaag dichterbij komt, vind ik het leuk om een lijstje te maken van wat ik nog hoop te bereiken vóór die heugelijke dag. Ja, ik doe nu net alsof ik het leuk vind maar stiekem vind ik het natuurlijk he-le-maal niks om 30 te worden. 30! Bleh. Aan de andere kant ben ik me er maar al te goed van bewust dat het een geschenk is om 30 te mogen worden in goede gezondheid en met een fijn gezinnetje, dus daarom probeer ik er niet te zwaar aan te tillen. Ik maak het ook graag erger dan het werkelijk is hoor. Beetje drama op z’n tijd moet kunnen, toch? (#vindikleuk) Wat overigens met stip bovenaan staat is het kinderboekje waar ik eerder over heb geschreven (klik hier en hier) en hoewel het een tijdje stil heeft gelegen, ben ik er nu weer volop mee bezig. Hierbij een update!

Vasthouden
Hoewel ik de afgelopen tijd een beetje stagneerde in een oude gewoonte om vlak voor de finishlijn te stoppen, is het tegenovergestelde juist nodig om het kinderboekje op tijd af te krijgen. Er moet vaart achter! De teksten en tekeningen zijn af en moeten nu gedigitaliseerd en samengevoegd worden. Hier heb ik hulp bij nodig en om de een of andere (stomme) reden kreeg ik mezelf niet over de drempel heen om iemand hiervoor te benaderen. Aan motivatie geen gebrek want het is een langgekoesterde wens om een eigen creatie vast te houden (op Benthe na dan hé, die gewenste creatie laat ik nooit meer los), maar ik realiseer me dat ik onwijs bang ben. Bang om te falen én bang om te slagen. Een belangrijk leermoment die ik nu echt eens onder ogen moet komen (wordt ook een keer tijd zo vlak voor m’n dertigste). Ik onderschat het niet, alles wat nog moet gebeuren om ervoor te zorgen dat ik het boekje straks kan vasthouden, maar ik heb goede hoop dat het gaat lukken. Zeker nu de illustrator zoveel werk heeft besteed aan het maken van de tekeningen en ik iedereen al een beetje lekker heb lopen maken met teasers. Die winactie gaat komen. Dat beloof ik!

Vormgeven
Omdat ik heb besloten het kinderboekje in eigen beheer uit te geven, zijn de kosten voor mijn rekening (vrij logisch…). De Staatsloterij heb ik helaas nog steeds niet gewonnen dus ik kan het niet te bont maken met mijn wensenlijstje want ieder extra dingetje kan behoorlijk in de papieren lopen. Nu heb ik afgelopen weekend eindelijk daad bij woord gevoegd en contact opgenomen met degene die het geheel gaat samenvoegen en vormgeven. Yes! Man, hier heb ik zo vreselijk tegenaan zitten hikken. Dit had niets met de desbetreffende persoon te maken (moge dat duidelijk zijn) maar alles met mijn irreële angst om de mening van anderen. De lijst met ‘omdat…’ redenen is lang maar desondanks is geen enkele reden doorslaggevend om het proces te stoppen. Ik ben júist zo goed bezig! De tekst is klaar, de tekeningen zijn klaar, de vormgever gaat er mee aan de slag én ik heb een bedrijf gevonden die gespecialiseerd is in het drukken en binden van boeken. Ook heb ik een ISBN-nummer aangevraagd (want dan is het écht ‘echt’) en de beslissing over de grootte van het boekje en het papiersoort, is genomen. In anderhalve dag heb ik de achterstand van anderhalve maand goed gemaakt. En nu moet ik volhouden hé!

Ik zie het eindproduct al voor me, alsof het zo goed als tastbaar is. Het is nu bijna binnen handbereik en dat is maar goed ook want de deadline komt dichterbij. Hoewel ik normaal gesproken niet zo van de feesten en partijen ben, zit ik nu in zo’n bevlieging dat ik zelfs over een ‘publicatie feestje’ zit te denken. Het moet niet gekker worden hoor! Ook barst ik van de inspiratie voor het volgende boekje, die ik hopelijk binnenkort volledig op papier heb zodat de illustrator daarmee aan het werk kan. Vaart moest ik hebben en nu ik de vaart te pakken heb, laat ik ‘m niet meer los. Kijk op Instagram voor de laatste teaser, gewoon omdat het kan. De eerste druk wordt een oplage van honderd stuks dus hou de site in de gaten voor de winactie en wat je kan doen als jij er eentje wil bestellen!

5 Reacties

  • 16 mei 2018 / 20:37

   Ja, leuk hè? Haha, jij weet als geen ander hoe het boekje er voor staat.

 1. Anoniem
  16 mei 2018 / 23:11

  Ben zo benieuwd naar het eind resultaat!

 2. 17 mei 2018 / 15:55

  Ontzettend tof dat je dit doet! Gewoon doen! Wat zal het gaaf zijn als je je eigen boekje eindelijk in handen hebt! Spannend hoor.

  • 17 mei 2018 / 20:50

   Bedankt voor je reactie, Linda! Ja, ik ben ook heel benieuwd. Kijk er zo naar uit om het aan iedereen te laten zien maar vind het ook onwijs spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.