Komt er ooit een eind aan?

Veel te lang heb ik niks van mijn projectenlijstje kunnen afstrepen. Zoals reeds bekend: ik ben dol op lijstjes. Zodoende heb ik ook een lijstje voor alle lopende projecten in en rond het huis. De tuin, de zolder, het schilderwerk… noem het maar op en ik heb er een lijstje voor. De afgelopen jaren heb ik geleerd dat een overdaad aan lijstjes funest is voor een vlotte voortgang dus ik probeer het te beperken tot de grootste, meest tijdrovende of duurste klussen. Om de een of andere reden (een baby, eigen zaak, nieuwe baan, al die feesten en partijen) hebben wij de projecten een beetje laten verstoffen maar onlangs hebben wij een paar knopen doorgehakt en zit er éindelijk weer schot in. Het doorstrepen van dingen op het lijstje is bijna net zo leuk als het maken ervan! En, niet geheel onbelangrijk, er lijkt zowaar een eind aan die lijst te komen.

Projecten
Twee maanden nadat Danny en ik elkaar leerden kennen besloten we te gaan samenwonen. Ik trok bij hem in en dat was het perfecte excuus om het huis op te knappen. Het eerste project was onze slaapkamer en wij zijn heel blij met het resultaat. Aansluitend werd de babykamer het tweede project en ook dat is helemaal naar wens verlopen. Sindsdien hebben we de tuin aangepakt (maar niet afgemaakt), de woonkamer geschilderd (maar niet afgemaakt) en heb ik zoveel mogelijk deuren gewit. In een vlaag van verstandsverbijstering (nou ja, daar gooi ik het maar op) heeft Danny jaren geleden alles geel geschilderd. In het kader van: die pot heb ik nog staan. Dusssss. Ondertussen ben ik al twee jaar bezig het huis te ‘ontgelen’ en nu Benthe groter wordt, en dus mobieler, kom ik er gewoonweg niet meer aan toe. Vandaar dat ik mezelf een schilder cadeau heb gedaan. Morgen komt ‘ie langs en ik kan niet wachten om het resultaat te zien. Ik ben zo benieuwd!

Groot verschil
Danny wordt wel eens moe van me. Dit om meerdere redenen (ja, echt) maar de voornaamste is toch wel dat ik altijd wat te doen wil hebben. Huh? Vorige keer schreef ik nog dat ik schaamteloos niks kon doen en nu zeg ik weer dat ik graag bezig ben… Ja, ik snap de verwarring maar er is een groot verschil tussen niks doen en niks te doen hebben. De kracht daarvan ligt namelijk in de keuze om niks te doen, juist als er veel te doen is. Ik ben daar écht een kei in. Gewoon in bed kruipen, mezelf misselijk vreten aan fudge en boterkoek en urenlang Netflixen. En dát terwijl ik een to-do lijst heb waar je bijna bang van wordt! Dat besef ik me ook en daarom ga ik op sommige dagen (vaak in het weekend) tekeer als een malle om zoveel mogelijk gedaan te krijgen. Danny denkt daar vaak het zijne van. Die heeft het liever iets rustiger maar het valt niet te ontkennen dat hij de afgelopen twee jaar een stuk handiger is geworden. Voorheen was hij de multitool-master maar tegenwoordig is zijn geklus bijna Eigen Huis & Tuin-waardig. Nadruk op bíjna. En ja, de komende jaren houd ik hem ver uit de buurt van verf.

Hou jij van lijstjes en projecten? Of maak jij activiteiten liever meteen af? Doe jij veel dingen zelf in en rond het huis of laat je het doen?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.