Mijn favoriete producten: ezels en flessen

Sorry, deze afbeelding kan geladen worden

Zo, na de taboedoorbrekende blog eerder deze week en de lieve reacties die ik erop heb mogen ontvangen (vooral persoonlijk van vriendinnen) voel ik me een beetje als herboren. Het was nogal een wolk die een behoorlijke schaduw wierp op alles wat ik deed en dacht, maar die wolk lijkt nu spontaan verdwenen. Heerlijk! Had ik dus veel eerder moeten doen, even m’n hart luchten. Maar goed, dan nu ook weer gewoon terug naar de orde van de dag: het leven als moeder. Vandaag wil ik twee dingen delen die ik het afgelopen jaar veelvuldig heb gebruikt en die ik gewoon heel handig vind. Dit is mijn mening en geen sponsoring of wat dan ook, daar is mijn blogje nog véél te klein voor.

Don, de ezel
Dit is een hartslagknuffel van Zazu die in meerdere uitvoeringen te koop is en wij hebben dus de ezel. (Niet lullig bedoelt tegenover Danny maar ik ben -serieus- dol op ezels) Stiekem wilde ik deze knuffel al kopen voordat Benthe werd geboren maar de prijs hield mij tegen. Ook was ik een beetje sceptisch in hoeverre dat hartslagritme haar daadwerkelijk zou kalmeren maar die gedachten werden snel ontkracht. Uiteindelijk heb ik Don gekocht met het excuus dat wij hem gingen testen voordat wij Liz, de lammetjes variant, als kraamcadeau zouden geven. Benthe was toen twee maanden oud en hoewel ze geen moeilijker slaper was, werd al snel duidelijk dat zij het hartslaggeluid van Don heel prettig vond. Het was ook fijn dat de geluidsmodule na 10 minuten zelf stopte en weer aanging zodra ze aanstalten maakte om te gaan huilen. De batterijen gingen ook redelijk lang mee, wij hebben hem bijna een jaar gebruikt en ik geloof dat er 5 of 6 keer nieuwe batterijen in zijn gegaan. Dat vind ik wel meevallen, zeker omdat hij best intensief werd gebruikt. Op een gegeven moment had Benthe natuurlijk door dat er knopjes op dat ding zaten en dat er, in plaats van die hartslag, ook een watervalgeluid en 4 leuke liedjes uit kunnen komen. Dat was wel een beetje funest voor de batterijen… Tegenwoordig slaapt (en speelt) Benthe met Don zonder de geluidsmodule, die heeft ze niet meer nodig en hebben we er voor de zekerheid maar uitgehaald.

Dr. Brown’s fles
Tijdens het kopen van de babyuitzet hebben wij blindelings het Philips Avent starterspakket gekocht. Deze stonden heel slim uitgestald in de winkel en namen wij klakkeloos in het loopje mee. Volgens mij betaalden wij voor die set iets van 30 euro en hebben uiteindelijk alleen het kleinste flesje een paar keer gebruikt. (Dat wij deze flessen niet gebruikt hebben doet verder niet onder aan de kwaliteit want ook deze staan hoog aangeprezen.) Toen de borstvoeding helaas niet lukte en de knoop was doorgehakt dat we overstapten op flesvoeding, hebben wij op advies van de kraamverzorgster een Dr. Brown’s fles gekocht. Deze staat bekend als dé fles die helpt tegen darmkrampjes, boertjes en overgeven. Nu had Benthe vooral last van dat laatste en hoewel ze dat ook maandenlang bleef doen, zijn wij alsnog blij met deze flessen. Omdat Benthe een hele gulzige drinker was en ik al een tijdje liep te tobben met de Dr. Brown’s spenen, heb ik deze vervangen door de doseerspeen van Difrax. Op het Internet had ik gevonden dat deze in de dop paste dus dat was ideaal. Deze speen heeft 3 standen en hierdoor kon ik haar gulzige gelurk makkelijker in toom houden. De Dr. Brown’s zijn in verschillende maten verkrijgbaar en doordat ze smal zijn liggen ze makkelijk in de hand (en in de luiertas). Ook kon Benthe deze fles al vrij snel zelf vasthouden en dat vond ze natuurlijk prachtig! Dat hele ‘zelluf doen’ kon volgens haar niet vroeg genoeg beginnen, al had ik daar íets meer moeite mee. Nu gebruiken we de flessen alleen nog voor de ochtend- en avondfles met dreumesmelk maar dat is voornamelijk uit gemakzucht omdat er op de gewone drinkbekers geen maatinhoud staat aangegeven.

Het lijkt wel alsof ik reclame maak voor Zazu en Dr. Brown’s maar dat is écht niet zo. Ik ben gewoon heel erg te spreken over deze producten en wil deze ervaring met jullie delen. Bij mij is het vaak alles of niets en in deze gevallen ben ik simpelweg enthousiast. Ik weet niet of jullie het leuk vinden maar ik denk dat ik nog eens zo’n artikel ga schrijven. Met dingen die ik het afgelopen jaar veelvuldig heb gebruikt, die ik gewoon heel handig vind of wat een regelrechte lifesavers zijn geweest. Wat vinden jullie daarvan?

Heb jij ervaring met Zazu hartslagknuffels of Dr. Brown’s flessen? Of heb jij andere, soortgelijke producten gebruikt voor jouw kind(eren)?

2 Reacties

 1. Marretje
  1 april 2018 / 10:36

  Wij waren heel blij met de lammetje variant die we kregen tijdens de babyshower!!!
  De hartslag werkte alleen minder goed dan bij jou zo te lezen, maar er was & is nog steeds een melodietje wat hier perfect werkt!!!
  En wij zijn ook begonnen met de flessen van avent, toen toch dr browns geprobeerd maar man man man… deze mama vervloekt die flessen, wat lekken ze!!! Nu ons mannetje wat ouder is toch weer terug gegaan naar de avent fles en dat gaat Goed. Zo veel mensen zo veel wensen… en ik ben voor hoor, voor ervaring stukjes haha

  • 1 april 2018 / 20:15

   Bedankt voor je reactie, Marretje! Zo zie je maar hoe men producten heel anders kan ervaren, het zit ‘m meestal in kleine en persoonlijke dingetjes. Wel blij te lezen dat Liz het lammetje een melodietje heeft die goed werkt. En wat je zegt: Avent heeft ook hele goede flessen! Uiteindelijk zoeken we allemaal naar iets dat werkt voor ons kindje en gelukkig zijn er heel veel merken en opties om uit te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.