Mijn kinderboek is nu te koop! (en hier te winnen)

Het is ondertussen bijna een maand geleden dat ik mijn dertigste verjaardag vierde. Online heb ik dit heel stilletjes voorbij laten gaan maar op de dag zelf zat het huis vol met familie en vrienden. In principe heb ik niet veel met leeftijden en wát ik er al mee heb word met ieder jaar dat ik ouder word, minder. Komt wijsheid dan toch met de jaren? Mijn allergrootste droom werd ruim voor mijn 30ste werkelijkheid met de komst van onze Benthe in december 2016. Aan de tweede droom wordt nog hard gewerkt (ik ben ondertussen bijna 21 weken zwanger; de tijd vliegt) en deze hopen wij in januari 2019 in onze armen te sluiten. Een derde droom, want een mens kan nooit genoeg dromen hebben om na te jagen, was het schrijven en uitgeven van een kinderboek. Hier heb ik al eerder over geschreven (die stukjes vind je hier, hier en hier) en hoewel het doel was om het boekje op mijn verjaardag te presenteren, liep het proces helaas een weekje vertraging op. Toch was de doorslaggevende ‘ja’ naar de drukkerij wel vóór mijn verjaardag gegeven dus ik reken ’t gewoon goed. Missie geslaagd!

In eigen beheer
Trots ben ik op het eindresultaat, dat is veruit de overheersende emotie. Het is een echt voorleesboekje met bijpassende, kleurrijke en herkenbare tekeningen voor kinderen. Het is geschreven in dichtvorm en gaat over een prinsesje dat binnenkort jarig is en een flinke wensenlijst heeft wat betreft cadeautjes. Niet heel gek want bij veel kinderen gaat het nu eenmaal om groot, groter, grootst als het op cadeautjes aan komt. Toch leert de prinses dat het kunnen delen en spelen met vriendjes belangrijker is dan alles maar willen hebben, hebben, hebben.
Omdat ik het boekje in eigen beheer heb uitgegeven, draai ik ook op voor het financiële plaatje ervan. Hierdoor heb ik de beslissing genomen om de oplage van de eerste druk klein te houden, 75 stuks om precies te zijn. Dit is niet veel, dat klopt, maar aangezien het aanprijzen, reclame maken en daadwerkelijk verkopen ook allemaal op mijn bordje terecht komt, vond ik dit al dapper zat. Nu moet ik eerlijk toegeven dat de illustrator behoorlijk haar best doet met betrekking tot de verkoop en daar ben ik héél dankbaar voor. Zij heeft het voor elkaar gekregen dat de boekjes al in twee winkels verkrijgbaar zijn én bij twee lokale bibliotheken in het assortiment zijn opgenomen. Dat had ik nooit durven dromen! Het idee dat dit boekje bij anderen thuis wordt voorgelezen zoals wij dat nu (bijna) iedere avond aan Benthe doen… wow! Supertof, zeg maar.

Winnen!
Aangezien ik er al eerder over heb geschreven ben ik jullie ook nog een winactie verschuldigd. Helaas was er weinig tot geen animo voor mijn vorige winactie (klik hier om deze terug te lezen) maar ik wil het gewoon nog een keer proberen. Wil jij kans maken op het door mij geschreven én uitgegeven boekje ‘Een wijze les voor de prinses’, laat dan hieronder een reactie achter! Volgende week zondag kies ik een winnaar en zal deze direct benaderen. De boekjes zijn overigens verkrijgbaar voor 10 euro per stuk, exclusief verzendkosten. Bij interesse kan je een mailtje sturen naar Lenneke@debloggendemoeder.nl en dan komt het boekje zo snel mogelijk jouw kant op! Het is écht een heel leuk boekje, ook om cadeau te geven, en dat zeg ik niet alleen omdat het eigen werk is. (Oké, een beetje dan… )

3 Reacties

 1. Kirsten
  16 september 2018 / 15:29

  SUPERTROTS!!! en je heb alle reden om supertrots te mogen zijn!het is een leerzaam , leuk boek, en ik wens je veel succes met je volgende kinderboek!

 2. Judith
  16 september 2018 / 16:09

  Super leuk! Zou hem graag willen winnen voor mijn kleine nichtje die 16sept 2 is geworden. Leuk voor het slapen gaan! Mocht ik hem niet winnen ga ik hem als nog kopen!

 3. Marretje
  20 september 2018 / 20:40

  Leuk, ik waag natuurlijk ook een gokje zodat ik hem samen met mijn zoontje kan lezen… maar ook voor mij geld dat als we niet winnen ik hem sws ga kopen natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.