Newborn Fit Mama

Vorige week hakte ik een knoop door. Een knoop die er al een hele tijd zat en die ik, tegen beter weten in, probeerde te negeren. De knoop die onderdeel is van een rode draad door mijn leven en waarvan ik wist: van uitstel komt afstel. Dus, na twee maanden wikken en wegen, hakte ik de knoop door en melde ik me aan voor het Newborn Fit Mama programma.

Meer en meer
Omdat Benthe ondertussen al ruim een jaar is kwam ik tot de beschamende conclusie dat ik al een jaar lang extra kilo’s meezeul die ik liever kwijt ben. Ik heb hier al eerder over geschreven en had oprecht goede intenties om thuis oefeningen te doen en op mijn voedingspatroon te letten. Maar vanaf oktober werd ik geconfronteerd met wensen, emoties en verdriet. Dingen die ik, als emotie-eter, verwerkte op de manier die voor mij vertrouwd is: door te eten. Als het nou goede, gezonde dingen waren die ik non-stop achter m’n kiezen stopte… maar nee, meer suiker en juist heel ongezond leek beter te werken. Dus in plaats dat de cijfers op de weegschaal naar beneden gingen, kropen ze gaandeweg meer en meer omhoog. Aaargh!

Newborn Fit Mama
Via Kelly Caresse had ik al van Newborn Fit Mama gehoord en ik heb twee maanden getwijfeld voordat ik vorige week de beslissing nam ervoor te gaan. Omdat het me een paar jaar geleden op eigen houtje ook gelukt is om best veel af te vallen, geloofde ik dat het me heus wel weer zou lukken. Wat ik echter vergat (of negeerde) is dat dat mijn lichaam nu heel anders is dan een paar jaar geleden en daardoor ook anders reageert op voedsel en oefeningen. Daarbij, en nu ga ik héél eerlijk zijn, leek het me ook gewoon fijn om contact te leggen met andere moeders die mijn haat-liefde relatie met m’n lichaam herkennen en begrijpen. Op de app is een Community waar berichten, foto’s en reacties geplaatst worden en het creëert echt een sfeer. Nu ligt mijn prioriteit momenteel op het bijhouden van mijn dagelijkse eetgedrag en wat meer bewegen, dus ben ik nog niet zo actief met de Community bezig, maar het is leuk dat het er is. Newborn Fit Mama is, volgens de website, “ontwikkeld om jou als mama de tool te geven die je nodig hebt om op een eenvoudige en bovenal effectieve manier te werken aan je doelstellingen. In de NBFM-app is aan alles gedacht waar je mee te maken hebt als mama.” Er zijn drie lidmaatschappen waar je uit kan kiezen en ik heb voor de basic gekozen, die kost 59 euro per jaar en is tevens de goedkoopste. Ik ben er sinds maandag mee bezig en merk dat het al effect heeft op mijn voedingskeuzes (de calorieën per paaseitje zien is confronterend hoor) en het is daardoor ook zichtbaar op de weegschaal. Binnenkort heb ik een online consult met Kimberly van Newborn Fit Mama, deze kreeg ik gratis bij mijn lidmaatschap omdat ze jarig was, en ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. Ik hou jullie op de hoogte, oké?

Hoe ben jij van de hardnekkige zwangerschapskilo’s afgekomen? Of had je er sowieso geen last van?

2 Reacties

 1. Marretje
  15 februari 2018 / 20:25

  You go girl… goed bezig & zoals altijd: zoo trots op jou!!!

  • Lenneke
   15 februari 2018 / 21:25

   Wat lief! Dankjewel, Marretje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.