Oeps…

Sorry, deze afbeelding kan geladen worden

Een ‘oeps’ momentje is tegenwoordig een algemeen begrip. Oeps heeft iets onschuldigs en lijkt een uiting van een wegwuifbare gebeurtenis. OMG en WTF-momentjes daarentegen zijn van een heel andere orde. Daar is weinig onschuldigs aan en het zijn vaak onvergetelijke door-de-grond-zak momenten. Ja, dat klinkt overdreven en hoewel het dat ook een beetje is, toch weet ik zeker dat vele van jullie die momenten liever aan zich voorbij laat gaan (myself included). Oké, ik zal een voorbeeld geven. Een voorbeeld, dus ik spreek niet persé uit eigen ervaring.

Tena Lady to the rescue
Je kent ze wel, de reclames voor Tena Lady en dat soort verbandjes. Zit je gezellig op de bank te ouwehoeren met je beste vriendin, je lacht iets te hard en dan… oeps! Er ontsnappen weliswaar drie druppeltjes uit je blaas en die maken je kanten slipje een beetje klammig. Tja, vervelend maar niet onoverkoombaar. Zeker niet met je beste vriendin in de buurt want die heeft jou heus wel op slechtere plaatsen, in benauwdere posities en op beschamendere momenten meegemaakt.

Of niet…
OMG of WTF-momentjes gebeuren nóóit terwijl je gezellig met je vriendinnetje aan het bijkletsen bent. Nee, die gebeuren altijd nét wanneer het niet uit komt. Bijvoorbeeld door die ene nies midden in een drukke winkelstraat. Dan kan jij je druk maken om de rondvliegende bacillen en klodders die uit je neus schieten maar jouw lichaam denkt spontaan dat het een groene kaart is om jouw blaas dezelfde weg te bieden die jouw baby een paar maanden geleden vrijbaande. Alle oefeningen om de bekkenbodemspieren te ‘trainen’ worden compleet tenietgedaan terwijl het schaamrood op je kaken staat en de inhoud van je blaas langs je knieën loopt. Oeps dekt dan de lading niet. Zelfs OMG en WTF komen niet in de buurt van de gedachten die op dat moment door jouw hoofd gaan maar bij gebrek aan nettere taal doen we het hier maar mee.

Oeps, OMG en WTF, ik geloof dat het verschil wel duidelijk is, toch? Voorheen nam ik ze niet zo serieus maar oefeningen voor de bekkenbodemspieren worden vandaag nog toegevoegd aan mijn work-out plan. Gewoon, voor de zekerheid…

7 Reacties

 1. Kirsten
  13 oktober 2017 / 09:24

  Fantastisch geschreven, en herkenbaar voor vrouwen van alle leeftijden!

 2. Lize
  13 oktober 2017 / 10:02

  Oo zo waar dat oepss moment en dan wil ik zo snel mogelijk naar huis . Om te douchen en sorry te zeggen omdat dit weer eens gebeurt als je eens weg bent.
  denk dan daar gaan we weer.
  nooit eens lekker winkelen en altijd zorgen dat er een wc is waar je dan je blaas weer kan legen.dus je snapt het al we gaan niet te veel weg .

  • Lenneke
   13 oktober 2017 / 20:46

   Oh dat is vervelend, Lize. Bedankt voor je reactie!

 3. Maria van Ginneken
  13 oktober 2017 / 23:18

  Grappig en heel herkenbaar! Ook al is het voor mij een tijdje geleden… Wat mij ook bijgebleven is zijn de “vaginale windjes” die de pasbevallen dames van de postnatale gymnastiek en ik tijdens de oefeningen onbedoeld lieten ontsnappen uit onze uitgelubberde onderlichamen. Ik had 4 weken daarvoor een kind van negen pond uit mijn lijfje van 52 kg geperst, maar schaamde mij toch dood ??!

  • Lenneke
   14 oktober 2017 / 09:38

   Oeps, dat is ook zoiets! Ik snap dat jij toen wel even door de grond kon zakken, Maria. Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.