Onmisbaar product volgens Danny

Sorry, deze afbeelding kan geladen worden

Laatst deelde ik voor het eerst twee van mijn favoriete producten en vandaag ben ik er weer met eentje. Ditmaal heb ik Danny gevraagd welk product hij anderen zou aanraden en zijn antwoord was ‘doekjes’. Doekjes? Nu hebben wij hier in huis een assortiment aan doekjes waar menig supermarkt jaloers op kan zijn, dus ik vroeg hem iets specifieker te zijn. ‘Ja, gewoon: doekjes.’ Dus, daar moet ik het maar mee doen als inspiratie. Gelukkig weet ik waar hij het over heeft want ook ik ben groot fan van doekjes. Toetendoekjes, billendoekjes, schoonmaakdoekjes, hydrofiele doeken, spuugdoekjes, alles-aan-de-hand doekjes… Ze zijn allemaal superhandig en bíjna onmisbaar met een kind in huis. Alhier het favoriete product van de dag: doekjes!

Reukloos, kleurloos, gifloos, merkloos
Iedere aanstaande ouder wordt er mee geconfronteerd: welke kies je? Ga je voor een bekend merk dat te pas en te onpas in je gezichtsveld staat? Of ga je voor de goedkopere versie, het huismerk van de desbetreffende winkel? Of ga je er helemaal voor en wil je alleen biologisch afbreekbaar, reuk- en kleurloos? Het kan tegenwoordig allemaal. In de gratis babydozen die je bij meerdere winkelketens kan aanvragen, zit vaak een pak billendoekjes. In de eerste instantie heb ik die dus niet hoeven kopen omdat ik al een hele verzameling in huis had. Maar tijdens het gebruik werden bepaalde kenmerken duidelijk, kreeg ik een voorkeur en koos ik uiteindelijk voor de Sensitieve Lotiondoekjes van Kruidvat. Deze zijn verkrijgbaar in grootverpakking, daarin zitten 12 pakjes van 72 stuks en zo’n doos kost 12 euro. Benthe’s huid reageert hier goed op en ik vind dat de doekjes goed schoonmaken.

Ook voor het snel schoonmaken van d’r toet ben ik in de eerste instantie voor de Knoei-doei doekjes (Ja, zeg dat eens vier keer achter elkaar zonder erover te struikelen!) van Kruidvat gegaan. Op deze doekjes leek haar huid echter wel te reageren en toen adviseerde mijn moeder om de toetendoekjes van Aldi eens te proberen. Deze doekjes gebruikten mijn ouders al op de dagen dat zij oppassen en daar gaf haar huid blijkbaar geen reactie op. Prima! Sindsdien neem ik standaard een pakje Sensitieve toetendoekjes mee met de weekboodschappen bij Aldi. Ze kosten de wereld niet uit, namelijk 90 eurocent per pakje van 40 stuks. En met een dreumes bij wie alles in het kader ‘zelluf doen’ valt, gaan deze doekjes er behoorlijk rap door heen!

Allerlei soorten en maten
De eerste maanden was Benthe vaak misselijk, héél misselijk, en spugen was aan de orde van de dag. We gebruikten ontelbaar veel spuugdoekjes en slabbetjes omdat de geur van die kots soms niet te harden was. Vorige zomer is het een keer gebeurt dat ik zo’n bespuugd doekje kwijtraakte in de auto en dacht ‘dat komt wel’, rustig boodschappen ging doen en bij terugkomst de deur opentrok en stijl achteroversloeg van de meur. Dusssss, dat. Spuugdoekjes werden dus vaak en veel gebruikt de eerste maanden, tot het spugen opeens ophield en we de doekjes sindsdien eigenlijk totaal negeren. Net zoals de gewone hydrofiele doeken: die gebruiken we ook steeds minder. Toch barsten we van de hydrofiele doekjes omdat ook die in de babyperiode veelvuldig werden gebruikt. Om Benthe af te drogen na het badderen, gebruik ik zo’n XXL-doek want die kan ik helemaal om haar heen slaan. Deze XXL doeken heb ik het eerste half jaar ook regelmatig gebruikt om haar in te bakeren, een tip die ik kreeg op het consultatiebureau. Dus ja, ook dit soort doekjes hebben wij in overvloed en in alle soorten en maten. Qua kosten en kwaliteit zal ik toegeven dat de doeken van Zeeman aanzienlijk meer krompen in de was maar op die manier was een maatje gecreëerd die groter was dan de spuugdoekjes en kleiner dan de gewone hydrofiele doek. Als dat het ergste is, valt dat ook wel mee. Toch?

Waarop heb jij de keuze gebaseerd voor de doekjes die jij gebruikt voor je kind(eren)? Hoeveel hydrofiele doeken zou jij een aanstaande of nieuwe moeder aanraden te kopen?

1 Reactie

 1. Marretje
  23 april 2018 / 21:27

  Wat heerlijk herkenbaar weer… ik heb al heel veel billendoekjes gehad, we begonnen met de sensitive van het Kruidvat, toen kwam de Etos elke keer met een goede aanbieding: 6 pakjes voor 4 euro. Deze hebben we echt heel lang gebruikt. Toen waren de doekjes van pampers bij de action in de aanbieding en we zijn nu bezig met het eerste pakje van de Hema (3 pakjes voor €3,50) en toevallig zei ik vandaag tegen mijn vriend dat ik deze doekjes echt super fijn vind!
  Wat toetenpoetsers betreft ook hier de knoei doei doekjes van het Kruidvat maar nu die ouder word werken natte hydrofiele washandjes ook heel goed 🙂
  Hier worden de hydro doeken en spuugdoekjes nog wel veel gebruikt, tijdens de fles, voor snottebellen (daar hebben wij er heel veel van) of om mee te nemen als we op pad gaan en net als bij jullie voor na het badje!
  Dus ik ben het helemaal eens met Danny … lang leve de DOEKJES in alle maten en soorten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.