Punten scoren met cadeautjes

Ho, ho, ho, wat een overvloed deze dagen. Een overvloed aan familie, gezelligheid, cadeautjes en eten. Vooral dat laatste. Man, ik kan geen vlees meer zien! Zoals ik al eerder schreef hebben Danny en ik zaterdag samen gegourmet omdat hij vandaag weer aan het werk is en een gezamenlijk diner er niet in zat, niet wetende dat we zondagavond ook zouden gourmetten. Stom van ons! Desalniettemin smaakte het beide keren heerlijk, al sla ik voorlopig de stevige vleesgerechten even over. Gelukkig komt het begin van het nieuwe jaar gestaag dichterbij dus het is bijna tijd voor goede voornemens en jullie weten ondertussen hoe dol ik ben op lijstjes!

Eentje minder
Danny en ik doen niet aan kerstcadeautjes voor elkaar. Hier hebben we eigenlijk geen echte reden voor, we kopen ook tussendoor af en toe iets leuks voor elkaar. (Lees: ik voor hem en ik namens hem voor mezelf) Toch had Danny in oktober opeens iets bedacht wat hij écht heel leuk vond en ik zou dat voor hem bestellen. Aangezien dit op mijn account moest en ook door mij betaald werd maakte ik er gelijk een cadeautje van. Deze kreeg hij dus in oktober al maar was wel zijn kerstcadeau. Zo, dat scheelde er weer eentje! Maar ja, hij wilde mij dus ook wat geven, en ik ben heus de moeilijkste niet, maar er zijn een paar dingen waar hij gewoon niet mee hoeft aan te komen. Wat dat betreft werd hem snel duidelijk dat ik geen meisje-meisje ben.

Geen boek?
Op mijn verjaardag kreeg ik van hem (naast een megagrote bos rozen) een snoeischaar. Ja, dat vind ik oprecht leuk want we hadden het er eerder die week over gehad dat in de tuin rommelen en de bomen snoeien mij een gevoel van voldoening gaf omdat ik meteen resultaat zag. Een man die luistert, ik denk dat ik hem hou. Als hij met sierraden aan zou komen of een uitnodiging voor een chic diner dan zou ik me afvragen of hij mij überhaupt wel kent. Met een boek scoor je bij mij daarentegen altijd punten, altijd. Zolang het geen horrorachtig, eng of bloederig verhaal is vind ik eigenlijk alles interessant. Maar jongens, dit jaar heeft hij wel heel erg zijn best gedaan hoor! Het is iets wat ik al een paar weken moest missen nadat mijn vorige kapot is gegaan en deze nieuwe gaat zo tekeer dat mijn oude een antieke DAF lijkt en dit een Ferrari is. Ik ben heel blij met… m’n nieuwe elektrische tandenborstel! Ja, een elektrische tandenborstel. Zó blij mee!

Danny heeft dus weer punten gescoord met zijn cadeaukeuze. Raar mens, denk jij nu misschien maar ik ben gewoon niet van de excentrieke, dure of glimmende dingen. Ik word blij van simpele dingen zoals boeken, bloemen, snoeischaren en een nieuwe elektrische tandenborstel. En ja, daar lachen wij hier thuis ook heel hard om.

Heb jij een fijne Kerstviering gehad? Nog leuke cadeautjes gekregen? Of ben jij blij dat het achter de rug is en het nog een jaar duurt voordat de hectiek weer losbarst?

4 Reacties

 1. Marretje
  27 december 2017 / 20:21

  Toch fijn dat je kadootjes krijgt die je niet alleen blij maken maar ook echt nuttig zijn 🙂 echt weer zo.n leuke blog. wij zijn ook reuze verwend en enorm blij met alle leuke pakjes! En mijn zoontje V gaf het leukste ‘kadootje’ aan iedereen hè 🙂 # not

  • Lenneke
   28 december 2017 / 21:16

   Inderdaad, ben heel blij met de cadeaus die ik gekregen heb! Het was een geslaagde Kerst zo op deze manier

 2. Kirsten
  28 december 2017 / 09:51

  Kerst met lootjes met bijbehorende lijstjes gedaan, was ook een succes!
  De een kreeg de geliefde oorbellen, de ander zijn werkhandschoenen. Als toetje is de gehele familie (na 3 dagen) nog steeds aan het nagenieten van een besmettelijke buikgriep die de jongste spruit onder de leden bleek te hebben.
  Maar het was reuze gezellig!

  • Lenneke
   28 december 2017 / 21:17

   Nou, het gaf mij wel genoeg inspiratie om weer over te schrijven. Bedankt, neefje! En de cadeaus zijn echt super! We zijn er heel blij mee. Goed idee geweest om het op deze manier te doen. Nieuwe traditie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.