Terugblik op het afgelopen jaar

Nog een paar dagen en dan is het Kerst. Ondertussen luister ik al een maand naar Skyradio en ja, de kerstliedjes begin ik een beetje zat te worden. Hoog tijd dat het Kerst wordt want dan kunnen we weer terug naar de orde van de dag (en twintig keer per dag hetzelfde liedje van Sam Smith ofzo). Met het einde van 2017 voor de deur is een terugblik op het afgelopen jaar wel op z’n plaats. Ik ben namelijk dol op lijstjes, doelen stellen en bezig blijven maar werkt dat wel? Ik ga het je vertellen!

Helaas, pindakaas.
Om maar meteen te beginnen met de dingen die niet gelukt zijn:

 • Afvallen. Helaas is dit niet gelukt maar erg verrassend is dit niet. Te weinig beweging en te veel (ongezond) eten, ja het resultaat van dat sommetje is vrij duidelijk. Mij maakt het niet uit, als zijnde: ik lig er niet wakker van, want ik weet dat het haalbaar is als ik mijn hoofd er écht toe zet.
 • De Staatsloterij winnen. Een mens mag dromen, toch? Helaas ben ik niet de enige met deze droom want hoewel geld niet persé gelukkig maakt is het toch wel verdraaid handig als je er genoeg van hebt.
 • Opnieuw zwanger raken. Oei, een gevoelig onderwerp. Mijn kinderwens is groot en mijn eierstokken begonnen vrij snel na de komst van Benthe alweer te rammelen. Helaas voor mij is Danny wat realistischer ingesteld en ik geef hem geen ongelijk maar mijn moederhart kan hier heel verdrietig om worden. Daarnaast: ongesteld zijn is gewoon bloedirritant.
 • Thuis moederen of vanuit huis werken. Ja, daar had ik toch die paar miljoen van de Staatsloterij voor nodig…

Yes, gelukt!
Daarentegen zijn er ook een heleboel dingen wel gelukt en verwezenlijkt in 2017. Deze dingen zijn uiteenlopend van fysiek klein tot emotioneel onmeetbaar dus hierbij gewoon een greep aan hoogtepunten:

 • Al die ‘eerste keren’. De eerste keer dat Benthe bewust lachte, de eerste keer 5 km wandelen, de eerste keer naar een verjaardag, de eerste keer sneeuw, de eerste keer met de vrachtwagen mee, de eerste keer prikjes, schaterlachen, kletsen, kusjes geven, omrollen, zitten, tijgeren, kruipen en staan… Noem maar op! De lijst is lang en voorlopig komt er nog geen eind aan want er staan Benthe (en ons) nog héél veel ‘eerste keren’ te wachten. Zo leuk!
 • Een nieuwe baan. Pff, dat was voor mij nogal een dingetje! Ik heb bijna 9 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt en daar veel vrienden gemaakt maar ik merkte dat, vooral sinds ik Benthe heb, het niet meer de juiste plek was voor mij. En dus nam ik September afscheid en begon ik aan een nieuwe baan. Een spannende stap waar ik behoorlijk tegenaan heb gehikt maar ik merk dat ik sindsdien een stuk relaxter ben.
 • Blijheid met Danny. Oh ik ben zó dol op die man. Hij is vaak van huis, werkt zich een slag in de rondte en doet dat met veel plezier. Ik had geen specifieke doelen voor onze relatie, geen vastgesteld aantal date nights waar we aan moesten voldoen en ook geen speciale verwachtingen van hem. Daar doen wij niet aan. Eigenlijk zijn we een doodsimpel, dolgelukkig stel, sorry.

Nou, dit was het topje van de ijsberg want ik kan nog wel duizend woorden slijten aan hoogtepunten van 2017. Het is een mooi jaar geweest en we hebben nog anderhalve week te gaan dus wie weet wat ons nog te wachten staat. Mijn Oudejaarslot ligt al klaar!

3 Reacties

 1. Marretje
  22 december 2017 / 21:12

  Een heeel leuk lijstje… om sommige puntjes moest ik zo hard lachen (hoe je het het verzint & hoe je het schrijft) en om andere puntjes vind ik je zooo stoer & dapper!

  • Lenneke
   24 december 2017 / 10:54

   Dankjewel, Marije! Blij dat mijn schrijfsels je laten lachen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.