Tijd voor echte, goede schoenen

Eigenlijk stond er een ander verhaal ingepland voor vanavond maar ik vind het nieuws van vandaag té leuk om niet te delen. Degene die mij op Instagram volgen hebben het al kunnen zien maar vanmorgen heb ik samen met Benthe haar eerste, échte, eigen Shoesme schoentjes gekocht. En dat vind ik leuk, ja!

Drama
Benthe is nu ongeveer een maand aan het oefenen met los lopen en het gaat haar best goed af. Zo goed zelfs dat ze tegenwoordig liever loopt dan kruipt. Mijn moeder heeft al een keer buiten met haar gelopen maar op d’r slofjes ging dat niet zo vlotjes. Tijd voor echte, goede schoentjes! Op advies van mijn schoonmoeder togen we af naar Van Keeken om te kijken wat voor kinderschoentjes ze daar hebben. Danny kon er helaas (daar denkt hij vast anders over) niet bij zijn omdat hij moest werken maar hij heeft weinig gemist. Het winkelen zelf was namelijk niet zo leuk, dat zal ik eerlijk toegeven. Benthe zette het op een aanstellerig krijsen toen de aardige mevrouw haar voetje wilde opmeten, alsof ze het desbetreffende voetje ter plaatse af zou hakken of zoiets. Met een gepaste hoeveelheid schaamte probeerde ik haar (Benthe, niet die mevrouw) te kalmeren maar het kwaad was al geschied. De aardige mevrouw kon niets meer goed doen in Benthe’s boekje en dat was een beetje jammer want er moest toch even gepast worden. Ondanks alle drama (serieus, waarom?) werkte Benthe genoeg mee om vast te stellen dat de schoentjes goed passen en konden we snel door. Echt een kind van mij wat dat betreft want ik hou ook niet van passen en geslenter door winkelstraten, maar als shoppen écht moet dan doe ik dat gewoon chagrijnig en zonder hysterisch geblèr.

Volgende stap
Waarom ik deze aanschaf zo leuk vind? Geen idee! Omdat ik niet zo’n fan ben van winkelen bestel ik voornamelijk online (Wehkamp, yessss) en omdat we heel (héél) veel kleertjes voor Benthe gekregen hebben, koop ik die ook niet zo vaak. De afgelopen maanden liep ze binnenshuis op slofjes of van die simpele schoentjes en die tellen niet echt mee, denk ik dan. Maar dit, lieve mensen, dit zijn échte schoenen. Schoenen die ik ga bewaren zoals mijn ouders die van mij hebben bewaard. Schoenen die ik later aan Benthe ga laten zien en me dan waarschijnlijk verslik in emoties terwijl het haar geen zak kan schelen. (Sorry mam, ik ben heus heel blij dat je mijn schoentjes de afgelopen 29 jaar hebt bewaard, ik weet alleen niet wat ik met ze moet…) Die schoentjes, dus. Ja, wat een relaas hé? En dat allemaal door de aanschaf (tevens een rib uit m’n lijf) van kleine, maar oh zo grote, meidenschoentjes. De aanzet voor de volgende stap.

Op welke leeftijd kocht jij de eerste, echte stappers voor jouw kindje(s)? Had jij bepaalde wensen waar de schoentjes aan moesten voldoen?

4 Reacties

 1. Marretje
  11 februari 2018 / 17:49

  Ook hier reageer ik met ; TE leuk… kleine nichtjes worden veel te snel groot! Wij vorige week de 1ste ‘echte’ stoffen schoentjes gekocht voor ons kleine man?

  • Lenneke
   13 februari 2018 / 20:50

   Ja, gaat snel hé? Voordat we het weten rennen die twee kleintjes achter elkaar aan!

 2. 12 februari 2018 / 16:31

  Hi Lenneke,

  Wat een leuke Instagram-account en website heb je! Ik kwam je tegen toen ik aan het zoeken was op moeders die actief bezig zijn met bloggen en wellicht kansen zien in het samenwerken met mamaplaats.nl.

  Ken jij ons al? Ik zal even in het kort vertellen wie wij zijn:
  Mamaplaats.nl is een website die gemaakt wordt door en voor moeders. Moeders kunnen hier bloggen over persoonlijke ervaringen, andere leuke verhalen vertellen, foto’s plaatsen, op elkaar reageren, noem het maar op!

  Het bereik van mamaplaats.nl is heel groot, het heeft namelijk ruim 1 miljoen bezoekers per maand!

  Zou je het leuk vinden om je aan te sluiten en je blogs op mamaplaats.nl te plaatsen zodat nóg meer mensen jouw verhalen kunnen lezen?

  Ik hoor graag van je.

  Liefs,
  Iris

  • Lenneke
   13 februari 2018 / 20:51

   Bedankt voor je bericht, Iris. Ik ga je per email benaderen voor info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.