Toch naar de huisarts…

Vorige week schreef ik al over het abrupte einde aan de feestelijke sfeer toen een buikgriep de familie plat kreeg. Benthe heeft hier alleen flink door overgegeven en verder ongemak leek haar bespaard. Leek, inderdaad, want sindsdien is ze eigenlijk niet zichzelf. Omdat ze ook de leeftijd heeft waarin meestal een sprong voorkomt vind ik het lastig om een conclusie te trekken als zijnde wat er mis zou kunnen zijn. Ze is gewoon niet d’r eigen, gezellige, vrolijke, ondeugende zelf. Ook eten doet ze nog steeds weinig, de nachten zijn onrustig (mild omschreven) en ze zit ook constant aan haar oortje te friemelen. Dat heb ik een weekje aangekeken maar vanmorgen besloot ik toch de huisarts te bellen en we kunnen straks even langs. Liever het zekere voor het onzekere, denk ik dan maar.

Spekkies
Doordat Benthe de laatste week weinig gegeten heeft houd ik haar gewicht iets scherper in de gaten. Wij hebben vorig jaar een kinderweegschaal gekocht (gaat tot 20 kg) omdat ik het fijn vond er zicht op te hebben toen Benthe zo vreselijk bleef spugen. Ze was al niet groot bij haar geboorte (3142 gr), viel behoorlijk af in de kraamweek (2840 gr was het laagste gewicht) en aankomen ging gewoon héél langzaam. Daardoor gingen wij pas na 3 weken voor het eerst met haar naar buiten omdat ze toen pas echt begon aan te komen. Sindsdien ging het gestaag beter hoor! Toen ik zag dat haar beentjes lekker spekkig begonnen te worden heb ik nét niet de vlag uitgehangen. Wij zijn dol op Benthe’s spekkies.

Keuze genoeg
Met 11 maanden woog ze ruim 10 kg dus ze deed het hartstikke goed. Nu is die 10 kg een beetje mijn grens want als ze daar nu weer onder zou zakken… Nee, dat idee zint mij niets. Maar ze is onwijs bewegelijk en hoewel het plak-gehalte hoog is de laatste dagen, is het ook weer niet zo dat ze alleen maar stil zit. Daardoor verbrandt ze meer energie dan ze binnenkrijgt en dat sommetje ken ik maar al te goed want die hanteer ík zelf om af te vallen. Alle kasten worden opengetrokken om Benthe te laten eten. Brood, pap, muesli, yoghurt, fruit, rijstwafels, koekjes… zoveel opties heb ik niet eens voor mezelf in huis. Gelukkig gaat het er mondjesmaat iets beter in, tot dusver zelfs een paar happen pap, een rijstwafel én een banaan. Altijd zo hé? Neem ik eindelijk actie om naar de huisarts te gaan en dan begint ze spontaan weer te eten.

Update: Benthe heeft oordruppels voorgeschreven gekregen omdat haar oortjes (nog) rood en geïrriteerd zijn. Waarschijnlijk heeft ze een oorontsteking gehad. We mogen haar ’s avonds voor het slapen een zetpil geven in de hoop dat de nachten dan rustiger worden. Ze heeft vandaag wel weer goed gegeten!

Hoe gaat het met jou? Heeft de griep jou en je kindje(s) ook te pakken gekregen? Wanneer besluit jij om de huisarts te bellen?

2 Reacties

 1. Marretje
  5 januari 2018 / 08:24

  En…. hoe was het vannacht met de druppels en de zetpil? Hopelijk gaat het nu elke dag weer een beetje beter!

  • Lenneke
   6 januari 2018 / 21:45

   Overdag merk ik absoluut dat ze beter in haar velletje komt te zitten. Het eten gaat iedere dag een stukje beter en ze is weer vrolijk(er) en ondernemend. De nachten blijven nog wel wat onrustig maar ik blijf mezelf wijsmaken dat dit een fase is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.