Wat draagt onze dochter?

Dat ik geen verstand van fashion heb, is ondertussen wel bekend. Toch vind ik het af en toe best jammer dat ik er zo weinig van snap. Het is namelijk niet dat ik er geen waarde aan hecht om er hip uit te zien maar meestal begrijp ik modetrends niet, passen ze niet bij mijn smaak of lichaamsvorm en vaak vind ik de kleding simpelweg te duur. Nee, mij zie je niet snel 30 euro uitgeven voor één shirtje. Danny daarentegen… Die jongen houdt in zijn eentje een niet nader te benoemen merk draaiende. Dat is trouwens vooral uit gemak want hij is ook niet zo van het struinen door winkelstraten op zaterdagmiddag. Ik denk dat ik ‘m hou hoor!

Dozen vol
Omdat wij tijdens de zwangerschap het geslacht van ons kindje niet wilde weten, koos ik voornamelijk voor de kleuren wit, grijs en mintgroen. Toen Benthe er eenmaal was, is Danny op pad gegaan om meer kleertjes te kopen en ik heb serieus gehuild toen ik zag waar hij mee thuis kwam. Nee, dat waren geen kraamtranen of hormonen, ik zat gewoon ongegeneerd te janken omdat wat hij had uitgekozen zo vre-se-lijk schattig was. Voor de beeldvorming: een kersverse vader die daarvoor nooit een voet in een Zeeman winkel heeft gezet, stilletjes om hulp heeft gevraagd omdat hij geen idee had waar hij moest zijn, en ten slotte thuiskwam met zuurstokroze kleertjes met hertjes en hartjes… Nou, mij kon je opvegen! Ik geloof dat ik op dat moment spontaan nóg meer van hem ben gaan houden (maar dat is genoeg voer voor een ander verhaal). Wij hebben zelf dus zeker wel kleertjes voor Benthe gekocht en nog steeds doe ik dat regelmatig. Toch denk ik dat, verhoudingsgewijs, wij écht heel weinig geld hebben uitgegeven aan kleding omdat we zo ongelofelijk veel hebben gekregen. Buren van mijn ouders zijn gezegend met vier kinderen, waarvan drie prachtige dochters, en van hen hebben wij werkelijk dozen vol met kleding gekregen. Zoals ik laatst al schreef hadden Danny en ik in de eerste instantie wat moeite met het accepteren van gebruikte spullen, maar deze kleertjes zagen er nog zó goed uit dat we stom zouden zijn als we het aan ons neus voorbij lieten gaan. Dus, hupsakee: alles in de wasmachine en lekker met ons eigen (was)geurtje de kast in.

Welke stijl?
Door het aannemen van andermans kleertjes ontnam ik mezelf deels de mogelijkheid mijn stempel te drukken op Benthe’s kledingstijl. Nu vind ik dit geen ramp want hier in huis heerst een ernstig gebrek aan stijl. Als ik het dan toch een naam moet geven dan hou ik het maar op ‘comfortabel’. Het liefst loopt Danny zelfs in het weekend in zijn werkbroeken want ‘die zitten zo lekker’ en ik betrap hem er regelmatig op dat hij een nette broek wegmoffelt in zijn tas om er een werkbroek van te maken.  Mijn kledingkeuze is tegenwoordig vooral beperkt tot kleding die past. Klinkt nogal treurig (en dat is het stiekem ook wel een beetje) maar ik heb gewoon geen zin om wéér een nieuwe garderobe aan te schaffen omdat ik te lui ben om in de kleren die ik heb liggen te passen. En ook Benthe kleed ik vooral in broeken van soepele stof waarin zij lekker kan bewegen. Dit betekent weinig tot geen spijkerbroekjes maar vooral leggings en sweatpants. Anderen vinden die misschien armoedig of Tokkie-achtig maar ik vind het vooral belangrijk dat Benthe kleding aan heeft waarin ze kan lopen, rennen, rollen en spelen. Het mag van mij ook allemaal vies worden en zonder blikken of blozen trek ik haar twee keer (soms zelfs drie keer) per dag schone kleertjes aan als dat nodig is. Het is niet echt meisjesachtig, de kleertjes die ik haar aantrek, al voert de kleur roze nog wel de boventoon. Volgens mij kan het haar ook niet veel schelen wat ze aan heeft, al was het wel superschattig dat ik haar onlangs een jurkje aantrok en spontaan riep ‘wat ben je mooi!’ en zij vol trots stond de glunderen in d’r nieuwe pakje. Eigenlijk valt er dus geen touw aan vast te knopen wat wij doen met betrekking tot kleding… Maar goed, alles beter dan alledaagse naaktloperij want daar wordt écht niemand blij van.

Voor degene die mij (nog) niet volgen op Instagram, en gewoon omdat het leuk is, hier een paar foto’s van hoe onze Benthe er regelmatig bij loopt. Trouwens, als iemand mij kan vertellen waar ze pakjes zoals op eeste foto in maat 86 (en hoger) verkopen, dan hoor ik het graag want ik vind dat soort pakjes té schattig. (Op die foto’s is Benthe 6 maanden)

  

 

3 Reacties

 1. Marretje
  27 april 2018 / 17:38

  Volgens mij…. zag ik laatst bij de c&a van die pakjes ook in grote maten!
  En benthe ziet er altijd super leuk schattig en goed verzorgd uit!

 2. Fazia
  16 mei 2018 / 19:59

  Super leuk om je verhalen te lezen Len ??
  Kusjes Faas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.